Nuffnang

Tuesday, May 6, 2008

TUMBUHAN RENEK

Tumbuhan renek ialah tumbuhan berbatang kayu yang banyak mengeluarkan dahan serta ranting dari bahagian pangkal. Tumbuhan ini mempunyai ketinggian kurang daripada lima meter. Terdapat tumbuhan renek yang mengeluarkan bunga yang menarik atau mempunyai daun yang pelbagai warna dan bentuk. Contoh tumbuhan renek ialah seperti ekor kucing (Acalypha sp.), puding (Codeaeum sp.), bunga raya (Hibiscus rosa sinensis), bunga kertas (Bougainvillea sp.)dan bungan siantan (Ixora sp.)

Ingin mencari sesuatu Click Here!


TANAMAN TUTUP BUMI

Tanaman penutup bumi dan rumput turfialah tumbuhan yang mempunyai ketinggian yang kurang daripada 30 cm dari permukaan bumi. Ianya terdiri daripada tumbuhan yang tumbuh secara melata atau menjalardipermukaan bumi. Antara contoh-contoh pokok ini ialah ros Jepun (Portulaca grandiflora),Alternanthera dan Hemigraphis

Rumput turf ialah sekumpulan rumput yang ditanam dan dijaga dengan rapi di kawasan-kawasan terpilih seperti halaman rumah.Rumput turf yang biasa ditanam ialah Axonopous, bermuda, serangoon, zoysia dan St.Augustine.

TANAMAN HIASAN DALAMAN

Tanaman hiasan dalaman merupakan kumpulan tanaman yang memerlukan teduhan atau perlindungan cahaya matahari.Jika terdedah kepada cahaya matahari, ianya akan terbantut dan tidak mengeluarkan bunga dengan baik. Tanamn ini selalunya digunakan untuk tujuan hiasan di dalam bangunan atau ditanam di bawah naungan. Tumbuhan ini ialah Anthurium sp.,Caladium sp., Dieffenbachia sp. dan Begonia sp.

MALE AESTHETIC: STRETCHING THE PENIS THROUGH TRACTION
DID YOU KNOW THERE ARE DIFFERENCES IN SIZE BY COUNTRY? ANDROPENIS® CAN MAKE THEM EVEN
MALE AESTHETIC: STRETCHING THE PENIS THROUGH TRACTION
NOT SATISFIED WITH THE SIZE? THE USE OF ANDROPENIS® MAKES A REAL DIFFERENCE
ANDROMEDICAL IN THE MEDIA
NON-SURGICAL PENILE ENLARGEMENT SCIENTIFIC ANSWER TO A HISTORICAL DEMAND
IMPROVED SEXUAL RELATIONS NON SURGICAL PENIS ENLARGEMENT

1 comment:

  1. Boleh tolong terangkan maklumat tentang penanaman?
    Terima Kasih

    ReplyDelete

Please comment here!

Your Ad Here
Your Ad Here